The Last of Us Part 2 gameplay

The Last Of Us Part 2 gameplay

Dupa ce prima parte a jocului The Last of Us a avut un succes impresionant, dezvoltatorii de la Naughty Dog au hotarat ca povestea din prima parte a jocului trebuie sa continue. In prima faza, producatorul Druckmann a declarat ca sunt sanse de 50% ca povestea sa continue si el a mai spus ca aceasta ar trebui sa fie diferita si sa nu se repete cu povestea din prima parte a jocului.

The Last of Us este un joc de actiune-aventura, incadrandu-se perfect in genul survival-horror. Povestea se invarte in jurul personajelor Joel si Ellie, avand ca motiv principal o America Post-Apocaliptica.

Povestea jocului The Last Of Us Part 1

In Septembrie 2013 incepe epidemia, iar o mare parte din populatie este infectata de o ciuperca mutanta pe nume Cordyceps. Aceasta isi transforma gazda umana intr-un monstru canibal. Povestea din prima parte a jocului se deschide cu Joel, un contrabandist care are ca misiune escortarea lui Ellie, o adolescenta, intr-un grup de supravietuitori rebeli in schimbul unor arme de foc. Pe parcursul calatoriei lor Ellie descopera ca a fost infectata, dar organismul ei refuza efectele ciupercii. Aceasta este de parere ca ar putea gasi un leac cu ajutorul imunitatii sale.

The Last Of Us Part 1
The Last Of Us Part 1

Dupa o lunga calatorie cei doi ajung la o asezare fortificata unde afla de o noua asezare a clanului rebel. Tot in acest episod îi este nuantat instinctul patern a lui Joel care decide sa nu o paraseasca pe Ellie. In cautarea rebelilor cei doi sunt atacati de banditi, iar Joel este grav ranit urmand sa se adaposteasca intr-o pestera pe timpul iernii.

Acesta fiind pe moarte Ellie decide sa aiba grija de el. Incercand sa il protejeze, Ellie este capturata de un grup de banditi care incearca sa o inroleze in gurpul lor. Intr-un final aceasta scapa dupa ce îi ucide pe liderii gruparii. Intre timp, Joel se vindeca si incepe sa îsi caute prietena. Acesta o gaseste dupa uciderea liderilor rebeli, secventa ilustrand din nou un oarecare instinct patern, deoarece Joel o imbratiseaza pe Ellie pentru trece peste socul provocat de uciderea rebelilor.

The Last Of Us Part 2 Gameplay PS4
The Last Of Us Part 2 Gameplay PS4

Cei doi îsi reiau calatoria odata cu sosirea primaverii indreptandu-se spre un oras numit Salt Lake. Odata sositi aici, acestia sunt capturati din nou de o banda de rebeli. Sunt dusi la un spital urmand sa se realizeze un leac impotriva infectiei datorata ciupercii care a pus stapanire pe cea mai mare parte din populatie. Pentru a face acest leac, rebelii au hotarat sa separe partea infectata a creierului lui Ellie, lucru care ar ucide-o. Joel afland acest lucru nu doreste sa o lase pe Ellie sa moara si se lupta cu banda de rebeli pentru a o salva pe fata. Acesta reuseste sa intre in sala de operatie unde o gaseste pe adolescenta inconstienta si decide sa fuga cu ea din spital si din oras.

The Last Of Us Part 1
The Last Of Us Part 1

Dupa iesirea lor din oras, Joel o minte pe Ellie cu privire la operatie. Acesta îi spune ca rebeli au gasit si alte persoane imune la fel ca si ea, dar nu au reusit sa gaseasca un leac, renuntand la aceasta idee.

La sfarsitul povestii Ellie rememoreaza clipele infectarii ei, simtind o oarecare vina deoarece a supravietuit. Secventa se incheie cu Joel care îi jura lui Ellie ca povestea cu banda de rebeli a fost adevarata.

In opinia producatorului Druckmann, jocul evidentiaza puterea paterna a lui Joel care la sfarsitul povestii este dispus sa faca orice pentru a o proteja pe Ellie.

 

In The Last Of Us 2 se continua firul povestirii?

The Last Of Us Part 2 Gameplay PlayStation 4
The Last Of Us Part 2 Gameplay PlayStation 4

Pentru cei care nu au avut habar despre prima parte a acestui joc am incercat sa fac un rezumat accesibil. Acest rezumat e important pentru a intelege firul povestirii. Sunt de parere ca este greu sa intelegi un joc daca nu cunosti povestea din spatele acestuia.

Revenind la cea de a doua parte The Last Of Us descoperim faptul ca povestea continua. Ellie si Joel se intorc dupa cinci ani de la actiunea primului joc. De aceasta data jucatorii nu il vor mai controla pe Joel ci pe Ellei.

The Last of Us II este asteptat pentru PlayStation 4, alte informatii nefiind inca disponibile.

The Last of Us Part 2 GamePlay 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *