Cea mai buna placa video pentru gaming NVIDIA GeForce RTX

Cea mai buna placa video pentru gaming. NVIDIA RTX

Cei de la NVIDIA au anuntat ca vor lansa o noua serie de placi video destinate gamerilor.

Principalele modele prezentate de acestia au fost GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 si RTX 2070. In momentul de fata placa video RTX este de până la de 6 ori mai buna decât generația precedentă de plăci grafice. Avand o memorie de 11 GB, GDDR6, si o tehnologie de ultima ora face ca aceasta placa video sa fie cu siguranta cea mai buna de pana acum.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale placii RTX este tehnologia Ray Tracing. La conferinta unde s-a anuntat oficial lansarea noilor placi video s-a preferat ca o mare parte din timpul alocat sa fie dedicat prezentarii noii tehnologi.

Cea mai buna placa video pentru gaming. NVIDIA RTX
Cea mai buna placa video pentru gaming NVIDIA GeForce RTX

Ce inseamna tehnologia Ray Tracing

Pentru cei care nu stiu ce inseamna Ray Tracing-ul, acesta este un procedeu prin care fiecare raza de lumina este convertita in pixeli. Aceasta tehnica face ca jocurile de pc sa fie extrem de realiste.

In prezent aceasta tehnica exista deja, dar problema principala este aceea ca randarea unui singur cadru e foarte costisitoare si foarte greu de realizat chiar si pe cele mai puternice placi video din lume. Noile placi video NVIDIA RTX vin cu hardwere dedicat pentru aceaste functionalitati.

Tehnologia Ray Tracing
Tehnologia Ray Tracing

Jocuri care suporta noua tehnologie Ray Tracing

Odata cu prezentarea noilor placi video, cei de la NVIDIA au prezentat si o lista de jocuri care suporta noile schimbari de tehnologie. Cum am precizat si mai sus, aceste placi video ar trebui sa faca jocurile sa fie mult mai realiste. Fiecare umbra si fiecare raza de lumina ar trebui sa fie prezentata intr-un mod mult mai natural si mult mai realist.

Printre jocurile care suporta noua tehnologie a placilor NVIDIA RTX se numara si Battlefield V, Metro Exodus si Control.

Battlefield V ruland cu o placa video NVIDIA RTX

 

Ray Tracing in Battlefield V

Site oficial NVIDIA GeForce RTX

Daca esti pasionat de gaming poti sa citesti si noutati si review-uri jocuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *